Ziua Mondială a Vieții Sălbatice

În fiecare an, pe 3 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Vieții Sălbatice.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a ales această zi pentru a sărbători biodiversitatea naturală și a crește gradul de conștientizare asupra nevoii de conservare și protejare a mediului, a florei și faunei sălbatice pe cale de dispariție.

La nivel global, aproximativ un milion de specii de animale şi plante sunt amenințate cu dispariția.

Evenimentul subliniează contribuția pe care o au toate animalele și plantele sălbatice din lume la viața noastră și la sănătatea planetei.

Istoricul acestei zile

Proclamarea zilei a coincis cu adoptarea documentului „Convenția cu privire la comerțul internațional cu specii ale faunei și florei pe cale de dispariție” (CITES) în data de 20 decembrie 2013. Acesta este un tratat semnat de 182 de țări și Uniunea Europeană, în care sunt protejate peste 38.000 de specii de animale și plante.

Fiecare an vine cu o temă diferită ce își propune să evidențieze rolul vital pe care îl are fiecare componentă a biodiversității.

Tema Zilei Mondiale a Vieții Sălbatice din acest an este „Parteneriate pentru conservarea faunei sălbatice”.

Ce reprezintă Biodiversitatea?

Biodiversitatea reprezintă întreaga varietate a vieții pe Pământ, de la cele mai mici microorganisme, până la cele mai evoluate plante și animale. În aceeași măsură înseamnă diversitatea biologică a ecosistemelor, a genelor și a tuturor speciilor de pe planetă.

De ce este importantă? Pentru a supraviețui atât noi, oamenii, cât și restul speciilor.

Pentru a te aduce cât mai aproape în povestea acestei zile, îţi oferim posibilitatea să cunoşti 67 dintre cele mai cunoscute specii de păsări din Delta Dunării prin jocul educativ Tril. Te poţi apropia de natură şi faună printr-o modalitate jucăuşă, în timp ce mintea îţi va deveni tot mai curioasă. Da, aşa încolţesc pasiuni pentru biologie, ornitologie, Delta Dunării, natură.

Am alcătuit mai jos un album de fotografii cu 15 păsări incluse în jocul Tril (din 67).

Fotografiile sunt realizate de pasionatul ornitolog şi talentatul fotograf Mihai Baciu. Detalii despre pasiunile lui aici.

Shopping Cart
Scroll to Top