Vrei să coşi o felicitare cu spiriduşul lui Moş Crăciun?

Suntem în acea perioadă magică şi îndrăgită din an, în care vrem să participăm la cât mai multe activităţi împreună cu copiii nostri.

Prin tot ceea ce realizăm şi trăim, ne propunem să ne lăsăm cuprinşi de spiritual minunat al Crăciunului.

Ce-ai zice să coşi o felicitare cu spiriduşul lui Moş Crăciun? Copiii se bucură de fiecare dată când au ocazia să exerseze cusutul cu mânile lor. Ȋn cele ce urmează îţi propunem o activitate de lucru manual, un joc educativ pentru copii.

Ştiai că această activitate îi ajută pe copii să îşi întărească mâinile pentru scris?

Mai mult de atât, împungerea acului, tăierea cu foarfeca necesită o bună dexteritate și coordonare, sunt activităţi repetitive, distractive și pline de satisfacţii pe care copiii vor să le facă din nou şi din nou.

Văzând ce sunt capabili să realizeze cu propriile mâinile şi prin efortul propriu, copiii dobândesc un sentiment important de încredere în abilităţile lor, le creste stima de sine.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile cusutului la copii, poţi citi articolul acesta.

Pentru a te apuca de lucru, trebuie să ai la îndemână următoarele materiale:

  • o felicitare (roşie sau albă)
  • o bucată de etamină
  • aţe colorate (roşu, verde, negru, bej şi alb)
  • ac
  • lipici
  • bandă dantelată (din bumbac, roşie sau albă)
  • foarfecă

Poţi găsi aceste materiale la unele dintre aceste magazine: mercerie, magazine cu profil art&craft, librărie.

Este lucru ştiut, cusutul se face în tihnă şi într-o atmosferă relaxată. Este o activitate menită să ne bucure sufletele şi să ne facă mândri de realizarile noastre.

Când ne apucăm de cusut, va trebui să avem langă noi diagrama cu modelul ales.

Ştim, dilema va fi mare la final: păstrezi felicitarea sau o faci cadou unui persoane dragi? 🙂

Cusutul este o activitate care se adresează deopotrivă fetelor şi băieţilor iar etichetarea că doar fetele ar putea coase este nepotrivită. Sunt atâtea activităţi şi meserii în ziua de astăzi în care se pot implica deopotrivă băieţii și fetele. Pentru aceasta însă, este nevoie ca mentalitatea colectivă să se adapteze vremurilor prezente şi depinde în primul rând de familie să sprijine atât fetele cât şi băieţii în activitatea de cusut, dacă aceştia manifestă interes în acest sens.

Dacă eşti în căutarea unui set de cusut pe etamină pentru copii, poţi alege Iscusit. Acesta este un set de cusut care include toate materialele necesare cu care se pot coase semne de carte personalizate.

Apropo de semne de carte, să ştii că vom mai avea o surpriză pentru tine, tot cu tematică de Crăciun, aşa că, fii cu ochii pe noi!

Acestea fiind spuse, spor la cusut!

Shopping Cart
Scroll to Top