Iubește pădurea și păsările, salvează natura!

Luna Pădurii, 15 martie-15 aprilie

În fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie se serbează “Luna Pădurii” este un eveniment ce are ca scop evidențierea rolului pădurii în menținerea echilibrului în natură. Pădurile au un rol esențial în realizarea echilibrului ecologic al planetei.

Evenimentul vine ca o necesitate în combaterea exploatărilor masive și își are rădăcinile în Statele Unite ale Americii. El este sărbătorit  încă din 1872 sub numele de „Sărbătoarea sădirii arborelui”.

În România a fost organizată prima dată în anul 1902 de către Spiru Haret.

Când bem un pahar cu apă, scriem într-un caiet, luăm medicamente sau ne construim o casă, nu facem întotdeauna legătura cu pădurea. Multe aspecte ale vieții noastre cotidiene sunt legate într-un fel sau altul de păduri. Totuşi exploatările la nivel global continuă într-un ritm alarmant.

Este vital să consumăm și să producem lemn într-un mod mai ecologic pentru planetă și locuitorii săi.

Pentru noi, pădurea se asociază cu verdele crud la debut de primăvară și cu trilurile păsărilor izvorâte din desișuri umbroase.

 

Pădurea, căsuța păsărilor

Pădurea este casă pentru multe specii de păsări. Ele îşi găsesc aici adăpost și hrană. Odată cu dispariția pădurilor, dispar și ele. Primele care pleacă sunt păsările care au nevoie de copaci maturi, bătrâni, de păduri alcătuite din diverse specii de arbori autohtoni.

Mai jos îţi prezentăm păsările care au mare nevoie de păduri: ciuful de pădure, muscarul gulerat, mierla, porumbelul gulerat, grangurul, ciocănitoarea neagră, botgrosul.

O parte dintre aceste păsări sunt incluse şi în jocul nostru, Tril.

Ciuf de pădure              Muscar gulerat                Mierlă            Porumbel gulerat          Grangur

Pasiunea pentru păsări şi natură a sădit în noi dorinţa de a face cel mai frumos joc cu păsări. Tril este potrivit atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Ne dorim ca prin jocul cu păsări Tril să trezim în cei care aleg să-l joace, o curiozitatea care să-i aducă mai aproape de fascinanta lume a păsărilor.

Cu acest joc vei ajunge să reuşeşti să identifici zeci de specii şi să afli curiozităţi despre ele, la pachet cu multă distracţie, desigur.

Aşadar, să ne bucurăm responsabil de natură, păsări şi păduri!

Shopping Cart
Scroll to Top