Cinematograful Elvire Popesco şi Institutul Francez din Bucureşti

Dacă vrei să îmbini experienţata unui film bun la cinema cu o vizită într-una dintre clădirile istorice ale capitalei, îţi recomandăm să mergi la un cinema din afara mall-urilor 🙂

Cinematograful Elvire Popesco are un program bogat de filme pentru oameni mici şi oameni mari.

Dacă e să menţionăm de tarife, să ştii că acestea sunt sub valoarea celor cu care probabil eşti obişnuit, existând şi varianta de carnete cu mai multe bilete, iar în acest caz, tarifele devin chiar foarte prietenoase J

Dacă vrei să afli câteva detalii despre istoria Institutului şi a frumoasei clădiri care găzduieşte în prezent Institutul Francez, este bine de ştiut că la  data de 29 mai 1924 se inaugurează la Bucureşti, Institutului Francez de Înalte Studii, cu scopul de a face cunoscută cultura franceză în România. Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezenţa regelui Carol al II-lea.

Ȋncepând din anul 1936 Institutul functionează în clădirea situată pe Bulevardul Dacia la numărul 77.

Clădirea a fost construită în perioada 1909-1910 de arhitectul român de origine germană Oscar Maugsch şi cumparată de statul francez de la familia Olănescu.

Acest loc a reprezentat un simbol al deschiderii României către exterior, a fost ultima instituție care s-a închis în 1945 și prima redeschisă în 1970 în perioada relaxării regimului communist.

Institutul are, pe lângă sediul de la București, trei filiale: la Cluj-Napoca, Iași și Timisoara.

În prezent, în fiecare dintre filialele sale, IFR  propune cursuri de limba franceză, organizează evenimente culturale și dezvoltă acțiuni de cooperare între România și Franța.

La București, Institutul Francez găzduiește cinematograful Elvire Popesco, care, datorită unei bogate oferte de filme franceze și europene incluse în programarea sa, este una dintre cele mai apreciate scene cinematografice din România.

Shopping Cart
Scroll to Top